Menu
Ukrainian Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Belarusian Bulgarian Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hungarian Icelandic Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Yiddish
Loading...

Интернет реклама УБС

смішне.останні новини

Українка очолила Йельську школу мистецтв

Вперше за 152-річну історію Школи мистецтв Університету Йеля деканом стала жінка — українка Марта Кузьма.

Марта Кузьма має більш ніж 20-річний досвід кураторського стажу в різних країнах світу. В середині 90-х років вона керувала роботою київського Центру сучасного мистецтва Сороса. Потім — керувала Офісом сучасного мистецтва Норвегії, Центром фотографії Нью-Йорка, і Проектом сучасного мистецтва Вашингтона. Останнім часом українка очолювала Королівський інститут мистецтв в Стокгольмі.

Школа мистецтв університету Єля заснована в 1864 році, завдяки чому стала першим навчальним закладом такого типу в США — і до цих пір вважається однією з кращих в країні і в світі. Зараз там готують магістрів образотворчих мистецтв з графічного дизайну, живопису, фотографії та скульптури.

Детальніше ...

Посол України в Хорватії дипломатично "послав" російського посла

Посол України в Хорватії Олександр Левченко написав послу Росії в Хорватії Анвару Азімову відкритий лист, в якому відмовився від відвідин прийому з нагоди дня російської дипломатії. На думку українського дипломата, прийняття такої пропозиції означало б визнання окупації Росією Криму та частини Донбасу.

Про це повідомляється на сторінці українського посольства  в Facebook.

"Ваша Високоповажносте!

Визнаю, що був здивований, отримавши Ваше запрошення на прийняття з нагоди Дня російської дипломатії. Росія де-факто веде проти України війну, в якій загинули тисячі моїх співвітчизників, окупувала наш Крим і частину Донбасу, а російська дипломатія, у тому числі й Ви особисто, самовіддано цю агресію виправдовує.
Звичайно, я міг би залишити Ваше запрошення без відповіді, але дипломатія, незважаючи на всю свою куртуазність, це хитра гра. Я не хочу давати привід, аби про мене говорили, що я відхилив протягнуту руку «дружби і примирення», а тому вирішив публічно пояснити, чому не можу прийняти Ваше запрошення на святкування. Якби я його прийняв, то тим самим по суті визнав би окупацію Росією українських територій, принизив би і себе, і свою Батьківщину. Тому в запрошенні, яке виглядає, наче дружній жест, я відчуваю приховану зневагу.
Але розставмо крапки над «і». Я за примирення, але не за примирення зі злочином. Я вірю у відновлення дружби між Україною і Росією. Але тільки тоді, коли Росія поверне Україні Крим та інші загарбані території, а всі винуватці агресії постануть перед трибуналом десь у Москві або Гаазі.
До того часу прошу Вас, шановний пане Посол, не переобтяжувати себе надсиланням на мою адресу подібних запрошень.

З повагою
Посол України в
Республіці Хорватія
Олександр Левченко"-йдеться в повідомленні.

Детальніше ...

Дніпропетровський "Південмаш" отримав нові контракти NASA

Американська Orbital ATK (NASA: О.А.), світовий лідер аерокосмічної та військової промисловості, уклала з NASA восьмирічний контракт близько на $ 1,5 млрд на забезпечення з 2019 року шести комерційних вантажних рейсів на Міжнародну космічну станцію (МКС) - за допомогою винайденої і виготовленої в кооперації з Україною ракети-носія (РН) Antares.

В рамках підписаного за підсумками тендера контракту, для виконання вантажних рейсів до МКС, крім модернізованої РН Antares, Orbital ATK також зможе використовувати РН Atlas-5 американської United Launch Allianсе (ULA).

Крім того, контракт передбачає опцію на виконання в 2021-2024 рр. додаткових вантажних рейсів "на основі експлуатаційних вимог до МКС"

Згідно з укладеним у 2008 році контрактом на $ 1,9 млрд між NASA і Orbital Science Corp., американська компанія мала забезпечити до кінця 2016 року вісім регулярних вантажних рейсів Antares до МКС з побудованим в кооперації із європейською Thales Alenia Space "вантажівкою" Cygnus і доставити вантаж масою в 20 тонн. Українські ДКБ "Південне" і ВО "Південмаш" (Дніпропетровськ) в рамках підписаного з Orbital Science Corp. в 2008 році довгострокового, терміном до 2019 року, контракту забезпечили розробку і виготовлення першого ступеню РН Antares.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, з 2013 року в рамках програми виконано три з восьми передбачених контрактом комерційних рейсів. Після аварії РН Antares в жовтні 2014 року Orbital вирішила замінити ракетний двигун AJ-26, що є модифікацією закупленого США в РФ радянського НК-33 на РД-181 російського НВО "Енергомаш" (модифікація РД-180-ІФ). Контракт на суму близько $ 1 млрд був підписаний сторонами в грудні 2014 року.

У грудні 2015 року вантажівка Cygnus з 3 тоннами вантажу відправлена на МКС за допомогою РН Atlas-5, запущеної з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида). Відновлення запусків модернізованої РН Antares із новими двигунами з Середньоатлантичного регіонального космопорту NASA на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) призначено на другу половину 2016 року.

У лютому 2015 року Orbital Sciences Corp. в рамках злиття з американською Aerospace and Defense Groups Alliant Techsystems Inc. увійшла в об'єднану Orbital ATK.

США через введені у 2014 році Конгресом обмеження на Росію огляду на анексію Криму, до 2019 року планують цілком відмовитися від російських двигунів РД-180, якими оснащені РН Atlas 5, поставки РД-181 обмежені цивільним призначенням. У червні ВПС США оголосили конкурс із розробки двигунів замість російських РД-180. Обсяг потенційних контрактів оцінюється в $ 160 млн, в конкурсі взяло участь українське ДКБ "Південне" зі своїм новим рідинним РД-815.

Детальніше ...
Підписатися на цей канал RSS

читайте також

Loading...
Loading...

"зіркові" новини

Шановні,друзі.Кожна новина на сайті оцінюється читачами.За допис можна поставити від 1 до 5 зірочок.Відповідно,вираховується рейтинг новин.В цій рубриці представлена "десятка" найрейтинговіших новин за останні 100 днів.

Королевська втікала з Чернігова

15 квітня 2016
Королевська втікала з Чернігова
Королевська втікала з Чернігова на таксі Сьогодні, 15 квітня у Чернігові була спроба…

У Росії замовчують бунт мотострілецької бригади

16 березня 2016
У зв’язку з оприлюдненням в українських та російських ЗМІ реальних прізвищ кадрових…

Посол України в Хорватії дипломатично "послав" російського посла

10 лютого 2016
Посол України в Хорватії Олександр Левченко написав послу Росії в Хорватії Анвару Азімову…

Севастополь обклеїли проукраїнськими плакатами

19 лютого 2016
Вулиці анексованого Севастополя заполонили постери, що розповідають про родинні зв’язки…

Полтавчани перші в світі навчилися заробляти гроші з ...снігу.Фото

22 січня 2016
В Полтаві презентували новий стартап. Виявляється, тепер можна заробляти гроші за…

Москаль порадив російським перевізникам як обійти блокаду на Закарпатті

12 лютого 2016
Як обійти російським перевізникам блокаду на Закарпатті в ексклюзивному коментарі для…

У Києві "Азов" та патріоти розігнали мітинг комуністів

17 березня 2016
Сьогодні, 17 березня,комуністів,що зібралися біля Історичного музею з метою провести…

У Полтаві вимагають закриття російських банків.Відео

11 березня 2016
Кілька десятків активістів сьогодні у Полтаві провели акцію протесту під будівлею…

Йожеф Сабо закликав українських футболістів не грати в Росії

10 березня 2016
Легендарний в минулому футболiст і тренер київського Динамо Йожеф Сабо закликав…

США продовжили санкції проти Росії

03 березня 2016
Президент США Барак Обама підписав указ про продовження на рік санкцій проти Росії, які…
Loading...