Menu
Ukrainian Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Belarusian Bulgarian Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hungarian Icelandic Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Yiddish
Loading...

Интернет реклама УБС

США передадуть Україні найсучаснішу систему контролю за кордоном

  • Опубліковано в світ

США передадуть Україні найсучаснішу систему контролю за кордоном, а згодом – технології для розгортання власного серійного виробництва таких систем на підприємствах «Укроборонпрому». Про це домовилися член американського Конґресу Лоретта Санчез, Генеральний директор ДК «Укроборонпрмо» Роман Романов та засновник компанії «Aeroscraft» Ігор Пастернак, про що повідомили на прес-конференції «Військова допомога США Україні: стан справ та перспективи».

За словами Лоретти Санчез, США пильно стежать за агресивними діями з боку Російської Федерації. Аби підсилити позиції України, американці передадуть нашій державі не тільки необхідне обладнання, а й технології для розгортання його серійного виробництва.

«Ми підтримуємо Україну в умовах, коли вона тримає східний фронт. В оборонному бюджеті США є кошти на оборонні технології та обладнання для України. Україна має повернути свої території. Ми надамо системи контролю за кордоном, але важливо допомогти Україні виготовляти потрібні речі самостійно», – наголосила конґресвумен.

Генеральний директор «Укроборонпрому»  Роман Романов сказав, що американська система контролю кордону – одна з найсучасніших.

«Фахівці США навчать наших військових користуватися комплексами прямо на російсько-українському кордоні. А згодом ці інноваційні пристрої ми зможемо виробляти самостійно, щоб захистити кожен сантиметр державного кордону за допомоги надсучасних систем власного виробництва», – зауважив Роман Романов.

Унікальні «охоронці кордону» містять багатофункціональну радарну систему, що «бачить» на відстані понад 40 км. Кожен з пристроїв оснащений спеціальною камерою, яка здатна автоматично визначати та відстежувати ціль.

Генеральний директор «Укроборонпрому» підкреслив, що домовленості про співпрацю між Концерном та компанією «Aeroscraft»були підписані лише півроку тому, а вже сьогодні в Україні завершують необхідні монтажні роботи.

Співпраця «Укроборонпрмоу» та  «Aeroscraft» окреслена трьома головними етапами реалізації. Перший – це поставка, збірка необхідного обладнання та навчання персоналу для його обслуговування. Другий – практичне виробництво комплексів в Україні з американських комплектуючих. Третій – максимальна локалізація виробництва і трансфер технологій.

Детальніше ...

Україна відчутно вдарила по російському нацпродукту

У 2015 році у Росії серйозно впав експорт лікеро-горілчаних виробів і горілки — більш ніж на 40%.

Це пояснюється майже триразовим падінням обсягу поставок в Україну, а також наслідками західних антиросійських санкцій.

Про це пише російське видання "Комерсант" з посиланням на інформацію митної статистики, яку надали учасники ринку.

Сума поставок горілки з Росії за кордон в минулому році склала 111,9 мільйона доларів, пише видання. У 2014 році ця цифра була близько 187,1 мільйона доларів.

"Комерсант" зазначає, що одним з найбільших експортних ринків для російського алкоголю була Україна: в 2013 році російської горілки в країну ввезли на 38,6 мільйонів доларів, в наступному — вже на 12,2 мільйона доларів, в 2015 — менш ніж на 4 мільйони доларів.

Детальніше ...

Шевченко став асистентом головного тренера збірної України

  • Опубліковано в спорт
У Києві відбулася презентація тренерського штабу Михайла Фоменка, до якого увійшов володар "Золотого м'яча" Андрій Шевченко

Шевченко, який поки не має досвіду тренерської роботи, замінив у збірній України Олександра Заварова.

Інші асистенти Фоменка залишилися у збірній. Як і у відборі до Євро-2016, головному тренеру у фінальній частині турніру допомагатимуть Володимир Оніщенко, Юрій Сивуха та Віталій Шпанюк.

  • Також стало відомо, що з нашою національною командою працюватиме хорватський фізіотерапевт Іван Поробія, відомий по роботі у дніпропетровському "Дніпрі".

Детальніше ...
Підписатися на цей канал RSS

читайте також

Loading...
Loading...
Loading...