Menu
Ukrainian Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Belarusian Bulgarian Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hungarian Icelandic Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Yiddish

Интернет реклама УБС

В словенському місті побудують пивний фонтан, щоб привабити туристів

  • Опубліковано в різне

В словенському місті Жалець побудують пивний фонтан з метою привабити туристів.

Це буде перший фонтан такого типу в Європі і обійдеться майже 5-тисячному місту в 350 тисяч євро.

План побудови такого фонтану знаходиться в розробці з 2013 року. Дата його відкриття поки не повідомляється.

Згідно з планом, фонтан буде розташований в громадському парку. Туристам запропонують скуштувати пиво, зварене з місцевого хмелю.

При цьому пиво у фонтані не буде безкоштовним. Три порції по 0,3 л обійдуться в 6 євро, однак подаватимуть у сувенірному кухлі.

Пиво є важливою частиною життя міста Жалець, розташованого в долині річки Савінья, відомої як "долина зеленого золота" через велику кількість хмелю.

Детальніше ...

На Полтавщині вперше в Україні почали розводити зайця-русака.Відео

  • Опубліковано в різне

Заєць-русак, дикі качки та європейські кролики. Кого тільки не розводять у «Лубенському лісовому господарстві». Та в зимовий період головне не втратити уже існуючих тварин. 

Приміське лісництво Лубенського лісгоспу єдине в Україні, що займається відновленням популяції зайця-русака. Експериментальне розведення проводять з 2014 року. Мисливствознавець Володимир Плема каже, що у процентах сказати важко наскільки збільшилася популяція зайців, але їхніх слідів значно побільшало.

Володимир Плема, міжрайонний мисливствознавець ДП «Лубенське лісове господарство»: Ми намагаємось підняти щільність зайця-русака в мисливських угіддях, за допомогою вирощування їх у вольєрах їх і потім ми молодняк випускаємо у мисливські угіддя. Три самки і самець тут і три самки і самець тут. Все. Що вони приводять весь молодняк – утримується місяць з ними. Потім відсажується у вольєр для молодняку притримується ще два місяці з ними і випускається в природу.

Через широкозахватну польову техніку, спалювання полів та браконьєрів, кількість зайця значно зменшилась. Та найчастіше тварин «вбиває» хімія, якою обробляють поля, розповідають спеціалісти.

Володимир Плема, міжрайонний мисливствознавець ДП «Лубенське лісове господарство»: Маточне поголів’я зайця-русака, яке харчується цими рослинами, воно втрачає можливість народжувати здорове покоління, здоровий молодняк. А деякі взагалі втрачають саме цю можливість народжувать.

Тому, все чим годують підопічних, лісники вирощують самі. Крім зайців розводять диких качок  та європейських кроликів, яких закуповують у Херсонській області. До природних умов вони адаптуються не гірше інших. Але навіть у вольєрах пухнастикам загрожують ласки та інші тварини.

Та навіть самостійний лісовий звір у морози потребує підгодівлі. Тож на мисливських угіддях облаштовують годівнички з соляними стовпами, зерном та засушеними віниками.

 


Навколо годівничок можна побачити сліди звірів. Кабани, наприклад, облюбували поля з незібраною кукурудзою. Лісники спеціально саджають її і залишають на зиму для тварин, розповідає директор лісгоспу Володимир Тихович.

Володимир Тихович, директор ДП «Лубенське лісове господарство»: Зараз такий період, коли землю не вдовбеш. Сніг не вдовбеш, а їсти звіру хочеться завжди. Щоб вони підходили тут кормилися.

Андрій Мосійчук, головний мисливствознавець ДП «Лубенське лісове господарство»: Щорічно для потреб мисливського господарства єгерською службою заготовляється 3000 штук віників із листяних порід. Кукурудза в качанах в межах 50 тис. тонн з власних полів, сіно в межах, також заготовляємо жолудь.


У Червоноберіжжі для відновлення фауни у вольєрах виводять диких кабанів. Навесні у віці 4-6 місяців їх відпускають на волю, коли вже є чим поживитися. Проте самі звірі до лісу адаптуються кілька місяців, тому теж часто навідуються до годівничок.

Володимир Тихович, директор ДП «Лубенське лісове господарство»: В минулому році, ми випустили в районі 15 голів дикого кабана.

А от із деякими хижаками лісникам доводиться боротися. Через загрозу сказу на мисливських угіддях має бути не більше 14 лисиць. За рік відстрілюють близько 25-ти.

У перспективах Лубенського лісгоспу почати розводити диких фазанів та ланей.

Детальніше ...

Полтавка потрапила до Книги рекордів України як власниця найбільших грудей

  • Опубліковано в різне

Полтавка Анна Рекало потрапила до Книги рекордів України як власниця найбільших природних грудей України,.

Зараз дівчині 28 років, вона має груди 11 розміру. Найцікавіше те, що груди рости не припиняють.

Анна розповіла журналістам, що в 11 класі в неї вже був 5 розмір. У її мами та бабусі розміри грудей цілком звичайні, тому справа явно не в генах

Анна зізналася, що навіть ходила до лікарів, щоб їй пояснили, чому груди так ростуть, але ніяких відхилень від норми не знайшли та відповіли, що дівчині треба не лікуватися, а радіти, бо багато жінок платять величезні гроші та зважуються на операції по збільшенню грудей.

Поки що Анна не знайшла своє кохання. Дівчина мріє, що зустріне чоловіка, який полюбить її, а не її груди. Головна проблема - це вибір одягу та білизни, дівчині доводиться їздити з Полтави до Києва за покупками або шити на замовлення. Зараз обхват грудей Анни Рекало — 125 см.


Детальніше ...

"Замуровали демоны" : Відтепер і житомирські активісти на кордоні з Білоруссю блокують російські вантажівки

У Житомирській області на пропускному пункті «Виступовичі» громадські активісти вранці 13 лютого розпочали безстрокову акцію з блокування в'їзду в Україну вантажних автомобілів з російськими номерами та товарами.

Про це у своїй сторінці у Facebook повідомив координатор ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

«Мы на месте! Работаем!» - написав він зранку 13 лютого. Трохи згодом – «Все на разворот! С пограничной службой наладили коммуникацию ! Все все понимают, российские дальнобойщики тоже».

12 лютого Арушанян розмістив на своїй сторінці офіційне звернення ГО «Рух Автомайдан Житомир» до поліції та СБУ з вимогою заборонити транзитний рух фур з російською реєстрацією автошляхами Житомирської області «як таких, що загрожують територіальній цілісності та суверенітету України», а також поінформував про намір активістів розпочати акцію з блокування російських вантажівок в районі пропускного пункту «Виступовичі».

У коментарі Житомир.info Арушанян розповів, що зранку у Виступовичах Овруцького району перебувають активісти «Руху Автомайдан Житомир», Цивільного корпусу «Азов» та ГО «Атошник», усього близько десятка чоловік. Післяобідньої пори приєдналась Житомирська Самооборона. Увечері чи вранці 14 лютого їх замінить інша група однодумців.

«Розвертати їх у зворотному напрямку не дуже виходить, бо є певна процедура. Має бути формальна підстава для повернення цих автомобілів у Білорусь. Поки ми просто їх зупиняємо, вони стоять, з водіями порозумілися, супротиву ніякого немає. Розмовляли і з прикордонниками, попросили, щоб вони попереджали водіїв, які ще не перетнули кордон, зразу розвертатися і їхати назад, бо з нашого боку буде принципове блокування. Зараз це питання вирішується на рівні митниці», - сказав Валерій Арушанян.

 Житомир.info: Житомирські активісти на кордоні з Білоруссю блокують російські вантажівки
 
Житомир.info: Житомирські активісти на кордоні з Білоруссю блокують російські вантажівки
 
Житомир.info: Житомирські активісти на кордоні з Білоруссю блокують російські вантажівки

Детальніше ...

Порошенко в Мюнхені викликав фурор своїми словами про Путіна .Відео

"Це не громадянська війна, пане Путін, це - ваша агресія. Це не громадянська війна в Криму, це ваші солдати, які окупували мою країну. І це не громадянська війна у Сирії - це ваше бомбардування мирного населення у Сирії", - в ході дебатів під час безпекової конференції у Мюнхені заявив президент Петро Порошенко, звертаючись до президента РФ Володимира Путіна та коментуючи заяву глави уряду РФ Дмитра Медведєва про "громадянську війну в Україні"

Він додав, що це є "демонстрацією того, що ми з РФ живемо начебто в різних, паралельних реальностях, всесвітах".

Порошенко підкреслив, що рік тому було укладено Мінські угоди, згідно з якими Україна має встановити контроль над своїм кордоном, який наразі частково непідконтрольний через проросійських бойовиків.

"Росія є загрозою для цих кордонів щодня. Російська амуніція, зброя заходить до України щодня. По-друге - необхідно вивест усі зарубіжні війська з нашої териториії", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що Україна має докази їх присутності - "і це не купа російських паспортів, які я демонстрував".

"Це не просто багато посвідчень, це й супутникові фотографії, розвідка, свідки", - додав президент України.

 Промова Порошенко була дуже емоційною і кілька разів викликала гучні оплески.

Детальніше ...
Підписатися на цей канал RSS
Loading...