Menu
Ukrainian Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Belarusian Bulgarian Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hungarian Icelandic Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Yiddish

Интернет реклама УБС

У Європарламенті закликали керівництво ЄС накласти санкції на Путіна

  • Опубліковано в світ

Група депутатів Європейського парламенту закликала верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріку Моґеріні запровадити персональні санкції проти президента Росії Володимира Путіна і ще 28 осіб через незаконне, за їхніми словами, поводження в Росії з українською громадянкою Надією Савченко.

У листі, який підписали 57 євродепутатів, перелічені російські посадовці і діячі підтримуваних Росією сепаратистів у частині сходу України, яких автори листа вважають відповідальними за політичне рішення викрасти Савченко, за перевезення її на територію Росії, незаконне утримування під вартою і фабрикацію звинувачень проти неї.

Серед цих осіб – директор Федеральної служби безпеки Росії Олександр Бортников, голова комітету з закордонних справ Державної думи Росії Олексій Пушков чи один із ватажків проросійських сепаратистів у частині Луганської області Ігор Плотницький, а також російські слідчі, прокурори й судді, які вели справу Надії Савченко, та інші особи, яких євродепутати вважають винними в фабрикуванні свідчень проти українки, кривосвідченні перед судом про те, що ці сфабриковані дані придатні як докази, і в затягуванні тримання Савченко під вартою, що триває вже 20 місяців.

Як мовиться в листі, персональні санкції проти Путіна й інших перелічених мають стосуватися заборони на видачу їм віз до країн Європейського союзу, а також замороження їхніх можливих активів у країнах ЄС і конфіскація всього їхнього майна на території країн Євросоюзу.

Як заявляв 7 березня євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічус, такий санкційний список має бути створений у ЄС як аналог «списку Магнітського» – такого ж переліку, що існує в ЄС і у США, російських посадовців, на яких накладені санкції через причетність до смерті у слідчому ізоляторі російського юриста Сергія Магнітського.

Детальніше ...

У Києві відкрили відреставрований міст закоханих.Відео

Нова конструкція моста у Маріїнському парку складається з 320-ти букових дощечок, на кожній з яких освідчення у коханні.

Замовити таку табличку коштувало тисячу гривень. Проте охочих від цього не поменшало. Організатори впевнені: вже скоро міст закоханих стане візитівкою столиці.

"По-перше, це можливість для містян освідчитися у коханні. По-друге, це благодійна акція, 320 благодійних акцій", — каже меценат Гарік Корогодський.

Детальніше ...

В Москві вивісили плакат на підтримку Савченко. Відео

У Москві на зупинці громадського транспорту з'явився плакат з портретом незаконно ув'язненої української льотчиці Надії Савченко з написом "Live.Живи".

Детальніше ...
Підписатися на цей канал RSS
Loading...