Menu
Ukrainian Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Belarusian Bulgarian Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hungarian Icelandic Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Yiddish

Интернет реклама УБС

Шахтар - Андерлехт 3:1. Огляд матчу

Ліга Європи УЄФА. 1/8 фінала. Перший матч

Львів. "Арена Львів"

Головний арбітр: Артур Соареш Діаш (Португалія)

"Шахтар" (Донецьк, Україна) - "Андерлехт" (Брюссель, Бельгія) 3:1

Голи:Тайсон 21, Кучер 24, Бернард 79 - Ашампонг 68

"Шахтар":Пятов, Коваленко, Ракицький, Срна, Ісмаїлі, Тайсон (Бернард 46), Едуардо, Феррейра, Малишев, Марлос, Кучер

"Андерлехт":Прото, Окака Чука, Ашампонг, Дефур, Нейтінк, Прат (Конте 67), Суарес, Баджі, Нахар, Мбоджі, Дешахт

Попередження:Баджі 54, Мбоджі 87

 

Детальніше ...

Українські військові активно освоюють новий протитанковий комплекс «Стугна-П»

Представники Генерального штабу Збройних сил України повідомили про початок активного освоєння новітнього протитанкового комплексу «Стугна-П».

25-а окрема Дніпропетровська повітряно-десантна бригада одна з перших отримала на озброєння нові українські протитанкові комплекси «Стугна-П». За повідомленням прес-служби Генштабу військовослужбовці проходять курс теоретичної і практичної підготовки, після чого здають заліки і якщо вони здані успішно, отримують допуск до бойового застосування ПТРК «Стугна-П».

«Стугна-П» — протитанковий ракетний комплекс розробки Державного Київського конструкторського бюро «Промінь» , одного з провідних підприємств-розробників авіаційного і протитанкового озброєння на Україні.
Розроблений на базі комплексу танкового керованого озброєння «Стугна», зберігши основні його компонувальні рішення.

На експорт комплекс «Стугна-П» поставляється у версії під найменуванням «Скіф». На відміну від ПТРК «Скіф», який оснащений приладом наведення ПН-З виробництва мінського ВАТ «Пеленг», ПТРК «Стугна-П» оснащений приладом наведення ПН-І української розробки.

Очікується, що в 2016 році Збройні сили, Національна Гвардія України отримають на озброєння велику партію серійних ракетних комплексів «Стугна-П».

Детальніше ...

Представлена нова форма збірної України з футболу

  • Опубліковано в спорт

9 березня, компанією аdidas була представлена нова екіпіровка збірної України, в якій національна команда виступатиме на Євро-2016.

Вперше ж у новій формі збірна України зіграє в березні, в товариських матчах з Кіпром (24 березня) і Уельсом (28 березня).

 

Детальніше ...

ЄС офіційно продовжив на півроку санкції проти Росії

  • Опубліковано в світ

Рада ЄС ухвалила в четвер рішення щодо продовження санкцій проти 146 осіб та 37 російських компаній за порушення територіальної цілісності України.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті інституції ЄС.

"10 березня 2016 року Рада ЄС продовжила на шість місяців обмежувальні заходи щодо 146 осіб  і 37 компаній, причетних до порушення та загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України", -йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, заходи, що передбачають заморожування активів і заборону на поїздки, були продовжені до 15 вересня 2016 року.

Разом з тим зазначається, що зі списку були вилучені 3 особи, які померли.

Відповідні правові акти будуть опубліковані в офіційному журналі ЄС 12 березня 2016 року.

Нагадаємо, на півроку будуть продовжені санкції щодо 146 осіб, серед яких Дмитро Рогозін, Дмитро Кисельов, Сергій Глазьєв та інші.

 

Детальніше ...

Йожеф Сабо закликав українських футболістів не грати в Росії

  • Опубліковано в спорт

Легендарний в минулому футболiст і тренер київського Динамо Йожеф Сабо закликав українських футболiстiв вiдмовлятися вiд пропозицiй росiйських клубiв.

"Прошу усiх українських футболiстiв, не їдьте служити у лоно ворога. Вiдмовляйтеся вiд пропозицiй.

Принаймнi якби менi запропонували переїхати до Росiї, я б точно вiдмовився. Некоректно нинi працювати на благо ворога. Ось Євген Селезньов працевлаштувався у Кубанi. Мабуть, важливу роль вiдiграли грошi. Я не критикую Селезньова, але на його мiсцi я стовiдсотково би вiдмовився вiд переїзду до Росiї. Розумiю, що в Українi справи не найкращi. Але можна знайти iншу країну та оминути Росiю", - розповів Сабо у коментарі газеті "Експрес".

29 лютого Йожеф Сабо, який до слова є етнічним угорцем, відсвяткував свій 76 день народження. Попри поважний вік легенда Динамо заявляє, що у випадку повномасштабної війни з Росією має ще достатньо сили і готовий воювати з ворогом.

Нагадаємо, що за російську Уфу виступає кандидат в збірну України Олександр Зінченко.

Нещодавно у казанський Рубін перейшов гравець Зорі Андрій Пилявський, а наприкінці лютого до російської Кубані перебрався основний нападник збірної України Євген Селезньов.

Раніше ще один український тренер Олег Лужний заявив, що футболістів які поїхали виступати у Росії потрібно позбавляти громадянства.

Детальніше ...

Литва витурила російських журналістів

  • Опубліковано в світ

Журналісти телеканалу "Россия" включені в список небажаних осіб, їх попросили залишили Литву, повідомляє Delfi.lt.

"У список небажаних осіб через загрозу національній безпеці були включені Павло Зарубін і його знімальна група", - підтвердив представник департаменту держбезпеки Вітаутас Макаускас.

За його словами, в середу в список були включені в цілому чотири людини.

Журналіст російського державного телеканалу "Россия" Зарубін під час програми новин телефоном з Вільнюса сказав, що вони перебувають під наглядом співробітників міграційних служб.

"Офіційно зазначена причина - можлива загроза для національної безпеки", - сказав журналіст.

Литовські посадовці і засоби масової інформації стверджують, що телевізійні журналісти стали причиною декількох інцидентів в Вільнюсі і в Тракайському районі. За їхніми словами, вони обманним шляхом намагалися проникнути на заходи, в яких брали участь представники російської опозиції й інтелігенції.

Детальніше ...

Україна та Туреччина узгодили план деокупації Криму

  • Опубліковано в світ

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна і Туреччина співпрацюватимуть у рамках міжнародних організацій задля деокупації Автономної Республіки Крим та повернення українського суверенітету над півостровом.

Під час візиту до Туреччини на спільній прес-конференції з її президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом український керівник заявив, що обидва лідери висловились за спільні кроки з цією метою, зокрема й на основі нових міжнародних форматів, включаючи формат «Женева плюс» із участю гарантів Будапештського меморандуму, Туреччини і України.

«Хотів би наголосити, що Україна та Туреччина прагнуть об’єднати свої зусилля, керуючись не словом «проти», а словом «за». За повернення стабільності в регіоні. За відновлення поваги до міжнародного права. За запобігання подальшим порушенням прав людини у Криму, на Донбасі, в Сирії тощо. Ми як ніколи відчуваємо свою єдність і цілеспрямованість», – додав Порошенко, інформує прес-служба голови української держави.

«Ми детально обговорили ситуацію в окупованому Росією Криму і наголосили на неприйнятності того, що внаслідок тимчасової окупації Крим мілітаризований і фактично перетворений на військову базу», – констатував Порошенко.

За його словами, серед питань, які обговорювали лідери двох країн, – порушення прав людини та утиски і представників кримських татар, і українських патріотів, представників інших народів на окупованому півострові.

«У Криму російська окупаційна влада масово порушує фундаментальні права і свободи людини, здійснює примус до громадянства Росії, впроваджує цілеспрямовану політику щодо зміни складу населення, витискання етнічних українців, кримських татар, інших етнічних меншин, нищить українську мову і переслідує її носіїв; утисків зазнає українська церква», – нагадав Порошенко.

Ердоган, зі свого боку, наголосив, що Туреччина завжди підтримувала і підтримуватиме територіальну цілісність та суверенітет України і ніколи не визнавала заяв Росії про анексію Криму і «не збирається цього робити».

Президент Туреччини особливо наголосив на важливості забезпечення прав кримськотатарського народу в окупованому Криму, спільності позицій Туреччини та України в цьому питанні та готовності його країни збільшити активність у цьому напрямку, мовиться в повідомленні.

Він також зазначив, що «проблема на сході України має бути вирішена виключно дипломатичним шляхом», та наголосив на повній підтримці Туреччиною мінського процесу. Турецький керівник наголосив, що першочерговими кроками мають бути повне припинення вогню, виведення окупаційних військ та важкого озброєння, відновлення Україною контролю над кордоном.

Петро Порошенко перебуває в Туреччині з дводенним офіційним візитом і зустрічається з представниками найвищого керівництва країни.

Відносини між Україною і Туреччиною активізувалися впродовж останніх місяців. Після зростання суперечностей у відносинах із Росією Туреччина чітко підтримує спільну позицію міжнародної спільноти щодо територіальної єдності України та незаконності окупації Росією українського Криму, хоча й не запроваджувала проти Росії санкцій через це. Туреччина також має тісні контакти з кримськими татарами, значна частина яких упродовж багатьох століть живе і на території Туреччини, і виступає на захист їхніх прав під окупацією.

Детальніше ...
Підписатися на цей канал RSS
Loading...